Próbatermi vendégség 3.
Mikor
2019. február 2., szombat
18.00-tól
Hol
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbaterme – Müpa,
Budapest
Jegyek
2.000 Ft – helyfoglalás érkezési sorrendben
Jegyvásárlás


Próbatermi vendégség 3.

Próbatermi vendégség 3.

„Az ismeretlen Verdi”

Giuseppe Verdi hatalmas operai életműve mellett eltörpül kamarazenéje, hiszen mindössze egy vonósnégyes és mintegy harminc zongorakíséretes dal maradt utána.

Mégis, ha meg akarjuk ismerni a korszakalkotó géniusz útját, aki számos ponton megújította a XIX. századi operajátszást, fel kell fedeznünk a nagyközönség számára szinte ismeretlen dalait, azok sokszínűségét, szépségeit. Mert a nagy zeneköltő itt sem nyújtott mást, mint grandiózus nagyoperáiban: egyszerre drámát és humort, csipkefinomságú lírát és zabolázatlan szenvedélyt, lángoló szerelmet és csöndes magányt, fájdalmat és boldogságot.

És meglátjuk, hogy a dalok mélyén, ha kicsiben is, de ott van Rigoletto keserűsége, Leonóra végtelen szenvedélye, Desdemona ártatlansága, Alvaro elveszettsége, Annuska végtelen bája, vagy Violetta tragédiája és ott vannak mind a többiek is, akiket a zseniális alkotó színpadi hőseiként ismerhetünk.

A Nemzeti Énekkar jeles művészeinek segítségével beleásunk ebbe az alig ismert kamarai életműbe, mintegy fél évszázadnyi termésből kiemelve másfél tucat dalt. A legrégebbi még jóval a legelső operai siker, a Nabucco előtt született, a legutolsó a Falstaff utáni évben. Némelyik magyarországi bemutatóként lesz hallható koncertünkön.

közreműködnek:

Bakos Kornélia, Bódi Zsófia, Dékán Jenő, Derzsi-Pap Enikő, Dóri Eszter, Estefán Tünde, Halmosi Katalin, Kristófi Ágnes, Ladjánszki László, Pásztor Péter, Silló Gyögy, Somogyi Erika, Szalai Ágnes, Tóth Katalin – ének

Bizják Dóra – zongora

Duleba Lívia – fuvola

Házigazda: Tóth Antal, a Nemzeti Énekkar menedzsere

Részletes műsor itt

 

100 évesek vagyunk