Open Rehearsal Room 3
When
Saturday, 2 February 2019
From 6.00 pm
Where
Müpa – the National Philharmonic’s Rehearsal Hall,
Budapest
Tickets
2.000 Ft – seats upon arrival
Buy ticket


Open Rehearsal Room 3

Open Rehearsal Room 3

„Az ismeretlen Verdi”

Giuseppe Verdi hatalmas operai életműve mellett eltörpül kamarazenéje, hiszen mindössze egy vonósnégyes és mintegy harminc zongorakíséretes dal maradt utána.

Mégis, ha meg akarjuk ismerni a korszakalkotó géniusz útját, aki számos ponton megújította a XIX. századi operajátszást, fel kell fedeznünk a nagyközönség számára szinte ismeretlen dalait, azok sokszínűségét, szépségeit. Mert a nagy zeneköltő itt sem nyújtott mást, mint grandiózus nagyoperáiban: egyszerre drámát és humort, csipkefinomságú lírát és zabolázatlan szenvedélyt, lángoló szerelmet és csöndes magányt, fájdalmat és boldogságot.

És meglátjuk, hogy a dalok mélyén, ha kicsiben is, de ott van Rigoletto keserűsége, Leonóra végtelen szenvedélye, Desdemona ártatlansága, Alvaro elveszettsége, Annuska végtelen bája, vagy Violetta tragédiája és ott vannak mind a többiek is, akiket a zseniális alkotó színpadi hőseiként ismerhetünk.

A Nemzeti Énekkar jeles művészeinek segítségével beleásunk ebbe az alig ismert kamarai életműbe, mintegy fél évszázadnyi termésből kiemelve másfél tucat dalt. A legrégebbi még jóval a legelső operai siker, a Nabucco előtt született, a legutolsó a Falstaff utáni évben. Némelyik magyarországi bemutatóként lesz hallható koncertünkön.

közreműködnek:

Bakos Kornélia, Bódi Zsófia, Dékán Jenő, Derzsi-Pap Enikő, Dóri Eszter, Estefán Tünde, Halmosi Katalin, Kristófi Ágnes, Ladjánszki László, Pásztor Péter, Silló Gyögy, Somogyi Erika, Szalai Ágnes, Tóth Katalin – ének

Bizják Dóra – zongora

Duleba Lívia – fuvola

Házigazda: Tóth Antal, a Nemzeti Énekkar menedzsere

Részletes műsor itt

 

100 évesek vagyunk