Ez történt


Varázsolj zenét! – pályázat

2014. 09. 17.


Meztelen igazságok című hangversenysorozatunkhoz kapcsolódóan rendhagyó zeneművek megalkotására buzdítjuk a gyerekeket, akik a zeneszerzés varázslatos tudományából kaphatnak ízelítőt a pályaművek megalkotása során.

 

Zene, ahogy tetszik
 

A hang életünk első élménye: édesanyánk szívének dobogását már az anyaméhben halljuk. Születéskor első kiadott hangunk – a sírás – jelzi, hogy jól vagyunk; hanggal jár, ha levegőt veszünk, ha lépünk, és még sorolhatnánk. Ezeket a hangokat azonban még nem nevezzük zenének. Mert a zene valami különleges dolog. A zene matematika. A zene rend. Végtelen variáció, kifejezőeszköz: hangulatunkat, érzéseinket, sokszor még egy történetet is könnyebb kifejezni zenével, mint beszéddel. De mitől lesz a hangból zene? Ezt tapasztalhatják meg a gyerekek, ha jelentkeznek pályázatunkra, és létre hoznak egy olyan művet, melyben a zene segítségével fejezik ki gondolataikat, érzéseiket a Szerelem, a Hazugság ás a Halál témákkal kapcsolatosan.

 

Várjuk 3-5 fős, 10-12 éves gyerekekből álló csapatok jelentkezését.

 
 

Zenemű leadásának határideje: 2014. december 30.
 

Eredményhirdetés: 2015. február 1.
 

Jelentkezés határideje: 2014. november 15.
 

A kitöltött jelentkezési lapot a varazsoljzenet@filharmonikusok.hu e-mail címre illetve postán a Nemzeti Filharmonikusok 1095 Budapest Komor Marcell u. 1 címre kérjük elküldeni.
 

A zenei alkotást mp3 formátumban fenti e-mail címre kérjük leadni.

Eredményhirdetés: 2015. február 1.
 

A győztes szerzeményt 2015. május 10-én a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában a Túlvilágjárók című előadás keretén belül mutatjuk be.

 
Az első három helyezett értékes nyereményeket kap a Libri Könyvkereskedelmi Kft., a Rózsavölgyi Zeneműbolt, az Ethnosound hangszerbolt, az Egyszervolt.hu, a Csodák Palotája és a Budapesti Állatkert jóvoltából. A nyertes csapatokat vezető pedagógusokat a Művészetek Palotájában megrendezendő koncertjeinkre szóló ajándék jegyekkel jutalmazzuk. Az értékes nyeremények mellett minden pályázó garantáltan gazdagabb lesz az alkotással járó élményekkel és tapasztalatokkal is.

 

Letölthető anyagok:
Pályázati felhívás pedagógusoknak
Letölthető jelentkezési lap
Segédanyag pedagógusok számára

100 évesek vagyunk