Verdi Requiem Miskolcon a Nemzeti Énekkarral
Mikor
2016. október 1., szombat
19.00 - 21.30-tól
Hol
Egyetemi aula,
Miskolc
Jegyek
1.900 Ft
Jegyvásárlás


Verdi Requiem Miskolcon a Nemzeti Énekkarral

A Zene Világnapja

Giuseppe Verdi Requiem

Bándi János, Cser Krisztián, Cserna Ildikó, Wiedemann Bernadett ének
Bősze Ádám műsorvezető

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Gál Tamás

Mint ismert, október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy népszerűsítse a zeneművészetet mint nemzetek közötti egyetemes nyelvet. Ez a nap valamennyi zenekar, muzsikus számára kiemelkedő esemény, hiszen egy olyan érték kerül a figyelem középpontjába, ami kitölti minden zeneszerető életét, amelynek közvetítése a zenészek hivatása. Ahogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar szlogenje, „A zene elemi erő” is mutatja, a muzsika alkalmas a lelkünkre és a testünkre is hatni.

A zene világnapja alkalmából szervezett nagykoncert ötlete két évre nyúlik vissza. 2014-ben a Carmina Burana-t hallhatta a közönség, 2015-ben pedig a Djabe együttessel közösen mutattuk be a Forward című lemez zeneanyagát.

Már a Carmina Burana sikere után tudtuk, hogy folytatni szeretnénk ezt a hagyományt. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, ezért jövőre is egy olyan nagyszabású produkcióval szeretnénk ünnepelni, mely méltón mutatja be a komolyzene sokszínűségét és erejét. Így esett a választásunk Verdi Requiem-jére.

100 évesek vagyunk