Hotzi Mátyás – Junior Prima Díj 2020

Az idén tizenharmadik alkalommal vehette át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismerését tíz fiatal tehetség. Nagy öröm számunkra, hogy a kitüntettek sorában van zenekarunk csellóművésze, Hotzi Mátyás!

„Óriási megtiszteltetés, hogy a kuratórium méltónak talált ennek a nagyszabású díjnak az elnyerésére! Úgy gondolom, hogy ez a díj nemcsak számomra elismerés, hanem tanáraimnak is, akik mindvégig kísérték és egyengették az utamat. Hálás köszönettel tartozom nekik és családomnak, valamint mindazoknak, akik támogatták eddigi munkámat! Ez az elismerés magasra tette a mércét, mivel azok közül, akik ezt a díjat  már megkapták, többen a mai magyar zenei élet oszlopos tagjai.”

Az idei díjazottak között van Berecz Mihály zongoraművész, Fürjes Anna Csenge operaénekes, Kecskés D. Balázs zeneszerző, Láposi Dániel ütőhangszeres művész, zeneszerző, Mészáros Zsolt Máté orgonaművész, Osztrosits Éva hegedűművész, Sztranyák Dávid harsonaművész, Várallyay Petra hegedűművész, dzsesszzongorista és Vida Mónika Ruth zongoraművész. A díjakat a zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora adta át. A Junior Prima Díj történetében először a tíz díjazott online gálakoncerten is bemutatkozott az elismerések átadását követően.

100 évesek vagyunk