Ünnepi koncertajánló

NÉMET GÉNIUSZOK
ZENEAKADÉMIA, NAGYTEREM
2023. FEBRUÁR 10., PÉNTEK, 19:30
Schumann Manfréd-nyitányának szenvedélye, Mahler Gyermekgyászdalainak fájdalmas emlékezése, Brahms B-dúr zongoraversenyének őszi erdőhangjai: csupa költészet lesz ez az este.
A koncert ihletett tolmácsolásaiért a pompás fiatal zongorista, Berecz Mihály, a remek bariton, Christian Immler és a nagy tudású karmester, Vashegyi György szavatol.
Read more...
WERTHER
MÜPA, BARTÓK BÉLA NEMZETI HANGVERSENYTEREM
2023. FEBRUÁR 22., SZERDA, 19:30
A romantikus ábrázolásmód nagy előfutára volt Goethe levélregénye, a Werther, mely a maga korában bestsellerként nyűgözte le olvasóit.
A műből a francia romantikus, Massenet komponált négyfelvonásos operát, amelyet nemzetközi hírű énekesek tolmácsolnak a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Vashegyi György vezényelte hangversenyén.
Read more...
JEANNE D’ARC A MÁGLYÁN
MÜPA, BARTÓK BÉLA NEMZETI HANGVERSENYTEREM
2023. március 3., péntek, 19:30
Érzékenyen összeállított műsor: Haydn szimfóniája és Liszt szimfonikus költeménye a két zeneszerző vokális alkotásait keretezi, melyek közül az egyik – Liszt Jeanne d’Arc emlékének szentelt darabja – magyarországi bemutatóként hangzik fel.
A szólista a Virtuózok sztárja, Kristóf Réka, a művek rejtelmeiben a nagy tudású Martin Haselböck kalauzolja a közönséget.
Read more...
VARÁZSLATOS KÜRTHANGOK
ZENEAKADÉMIA, NAGYTEREM
2023. MÁRCIUS 10., PÉNTEK, 19:30
Egy koncert, középpontjában a kürttel, amely nemcsak Richard Strauss versenyművének főszereplője, de emlékezetes szólókat játszik a szerző Don Juan című szimfonikus költeményében és Brahms I. szimfóniájában is.
Stefan Dohr, a Berlini Filharmonikusok nagyszerű szólistája és Kesselyák Gergely vezénylése adja az est élményének zálogát.
Read more...
VENDÉGÜNK LAWRENCE FOSTER
MÜPA, BARTÓK BÉLA NEMZETI HANGVERSENYTEREM
2023. MÁRCIUS 23., CSÜTÖRTÖK, 19:30
A nagyszerű amerikai karmester, Lawrence Foster román ősökkel rendelkezik, ezért is vezényli Enescu I. román rapszódiáját. Rózsa Miklós Sinfonia concertantéja Baráti Kristóf és Várdai István előadásában: Amerika és Magyarország találkozása.
Végül Csajkovszkij V. szimfóniája: igazi jutalomjáték, tele emlékezetes, hatásos pillanatokkal!
Read more...
100 évesek vagyunk