Ez történt


Találkozunk az I. Nagy Hangszerválasztón!

2012. 05. 24.


Érdekes programokkal várjuk a közönséget az I. Nagy Hangszerválasztón, ahol remélhetően minél többen megtapasztalhatják a klasszikus zene élményét.

 
Az idén első alkalommal megrendezendő két napos program keretében a gyerekek a szülőkkel együtt izgalmas, érdekes zenerészleteket hallgathatnak, ahol állatok, személyek, történetek elevenednek meg a hangok és hangszerek segítségével.

 
Beszélgethetnek művészeinkkel hangszerükről, arról, hogy mi motiválta hangszerválasztásukat, mit jelent számukra a zene, a zenekarban való együttzenélés.

 
A gyerekek nemcsak közel kerülhetnek egy-egy hangszerhez, hanem maguk is készíthetnek egyszerű zeneszerszámokat, sőt rögtönzött zenekart is alkothatnak.

 
A rendezvényen a látogatók találkozhatnak Kovács Géza főigazgatóval, aki ha teheti, munkája mellett gyakran zongorázik, ill. több hangszeren is játszik, Antal Mátyással, a Nemzeti Énekkar karigazgatójával, aki fuvolistaként kezdte pályafutását, és Kocsis Zoltánnal, világhírű zongoraművésszel, zeneszerzővel, aki 15 éve a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója.

 

Időpont: 2012. június 1-2.
Helyszín: 1106 Budapest, Maglódi út 12/A, Merkapt Sportközpont
Nyitva tartás: 09:00-17:00

 

A belépés ingyenes!
 

 

100 évesek vagyunk