Ez történt


Negyedórás vastapssal jutalmazta az NFZ-t a berlini közönség (MTI)

2011. 02. 22.


"Európa, de talán a világ egyik legrangosabb hangversenytermében telt ház előtt léptünk föl, mégpedig egy olyan nemzetközi bérletsorozatban, amelyben előttünk nem sokkal a Bécsi Filharmonikusok, utánunk pedig áprilisban a New York-i Filharmonikus Zenekar lép pódiumra. Ez a közönség tehát igazán el van kényeztetve, mégis hosszú ovációval ünnepelték a műsort, Liszt Les Preludes-jét, Dvorák csellóversenyét és Brahms IV. szimfóniáját, az utóbbi ilyen ihletetten még itt is ritkán hallható" – emelte ki Kovács Géza.
 
A turnén két fiatal szólistával dolgoztak, Julia Fischer hegedűművésszel, akit a budapesti közönség is többször hallhatott, és Daniel Müller-Schott csellistával.
 
Kovács Géza elmondta: a turnéról megjelent első méltatásokban az olvasható, hogy nemcsak a szimfonikus alkotásokat, hanem a versenyműveket is könnyedén és sallangtalanul szólaltatta meg Kocsis Zoltán vezényletével az együttes Németország legjelentősebb koncerttermeiben.
 
A főigazgató bejelentette, hogy az egyik legnevesebb koncertrendező iroda, a Konzertdirektion Schmid már közölte: 2013-ra hasonló vendégjátékra szeretné lekötni az együttest, ezen kívül egyéb projektekben is tervezi, hogy együttműködne az NFZ-vel.
 
(MTI)

 

100 évesek vagyunk