Ez történt


Megtérülő támogatás

2010. 03. 16.


Nagy örömmel tájékoztatjuk zenekedvelő olvasóinkat, hogy a 2009-es évtől kezdődően az előadó- művészeti szervezetek számára oly módon nyújtható támogatás, hogy az teljes mértékben levonható a fizetendő társasági adóból. Mint tudjuk, a kultúra igen nagy szerepet játszik az ország image kialakításában, mégis, a központi költségvetés számtalan más kötelezettsége mellett egyre kevesebbet fordít a kultúra támogatására.

 

A Nemzeti Filharmonikusok nemzeti alapintézménye – Kocsis Zoltán főzeneigazgató szakmai irányításával – a kultúra legmagasabb fokú közvetítője. Nagysikerű koncertjei, lemezei /Bartók Új Kiadás/, a kortárs zene iránti elkötelezettsége /Schönberg Mózes és Áron/ példaként szolgálhat bármely művészi ágazatnak.

 

A támogatás egyik előfeltétele, miszerint a támogatandó szervezet az Előadó-művészeti Irodánál –mint kiemelkedően közhasznú társaság regisztrált tag legyen, – már teljesült. A másik feltétel, hogy a támogatott szervezet semmiféle ellenszolgáltatást nem nyújthat a támogatónak. A támogató a kedvezményt az adóévben és az azt követő három évben veheti igénybe. A támogatásról szóló igazolást az Előadó-művészeti Iroda állítja ki a támogatást nyújtó számára. Ezt az összeget lehet az Apeh számára befizetni, vagy részünkre elkülöníteni.

 

Hogy még többet, még jobban, még átgondoltabban tudjuk vállalásainkat teljesíteni, kérjük Önöket, hogy a lehetőséget használják ki, támogassák a Magyar Nemzeti Filharmonikus Nonprofit Kft. kiemelt nemzeti intézményét.

 

A támogatás nyújtásának és felhasználásának részletes szabályai az Előadó-művészeti Iroda honlapján találhatók.

 

Jogszabályi hivatkozások:
-2008.évi XCIX. törvény a társasági adóról,
-1996.évi LXXXI. törvény az osztalék adóról,
-7/2009.(III.4.) OKM rendelet az előadó-művészeti szervezetek működéséről.

100 évesek vagyunk