Zenemánia
Mikor
2021. február 14., vasárnap
15:00-tólvárhatóan 16:00-ig
Hol
Müpa – Fesztivál Színház,
Budapest
Jegyek
Díjtalan
ONLINE ESEMÉNY


Zenemánia

Online közvetítés a Fesztivál Színházból

Franz Schubert VIII. (h-moll, „Befejezetlen”) szimfónia, D. 759

A koncert díjmentesen megtekinthető.

A Klasszik Reggeli műsorában Dinyés Dániel elárulta, milyen izgalmas, közös játékra hívjuk Önöket vasárnap délután:

Házigazda: Dinyés Dániel

A Zenemánia újabb programjának akár ez is lehetne az alcíme: mitől zseniális?  Olyan szimfonikus slágerdarabok tételeit fogjuk körbejárni egy órában, amelyeket mindenki ismer és szeret. De mi történik akkor, ha az ismertet nem tekintjük természetesnek? Ha közelebb lépünk hozzá, hogy megvizsgáljuk, miért is szeretjük? Vajon mi az, amitől érzelmileg mindig a hatása alá kerülünk? Eltűnik-e így a varázs, vagy éppen ettől válik még lenyűgözőbbé? Meddig mélyíthetők egy darabról szerzett ismereteink? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Nemzeti Filharmonikusok kiváló muzsikusaival, olyan váratlan feladatok elé állítva őket, amelyekről ők is csak ott, a helyszínen értesülnek, s amelyeket az előzetes felkészülés lehetősége nélkül oldanak meg a legmagasabb színvonalon. Zeneszerzőink között lesz Schubert, Beethoven és Mozart. (Dinyés Dániel)

A február 14-én, vasárnap 15 órától kezdődő online koncertünkön Schubert VIII. (h-moll, „Befejezetlen”) szimfóniájának I. tételével ismerkedünk. A programmal kapcsolatos kérdéseikre a koncert alatt Dinyés Dániel karmester, a program házigazdája válaszol Önöknek.

Várjuk kérdéseiket a zenemania@filharmonikusok.hu e-mailcímen a koncert megkezdéséig, illetve a koncert alatt Facebook oldalunkon:   http://www.facebook.com/nemzetifilharmonikusok

100 évesek vagyunk