Ez történt


Kocsis Zoltán elhagyhatta a kórházat

2012. 10. 27.


 

A Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága a családdal egyetértésben tudatja, hogy Kocsis Zoltán főzeneigazgató, kielégítő egészségi állapotának köszönhetően ma délelőtt elhagyhatta a kórházat.

 
A műtétet szeptember 20-án a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben végezték és a művészt azóta is ott gyógyították.

 
Kocsis Zoltán és családja ez úton is kifejezésre juttatja háláját a – szó szerint – életét megmentő műtétért és az azt követő gondos, körültekintő és odaadó gyógyításért és ápolásért, melyben a művészt az Intézet orvosai és ápoló személyzete részesítették. Kocsis Zoltán rehabilitációra egy magánszanatóriumba vonult. Látogatókat továbbra is csak a legszűkebb családi és munkatársi körből fogadhat. Teljes felépülésére a legteljesebb nyugalom és folyamatos orvosi felügyelet mellett hónapok múltán kerülhet sor, ugyanakkor legközelebbi munkatársaival már – a legnagyobb kímélet mellett – konzultál a munkáját érintő főbb kérdésekről.

 

Budapest, 2012. október 27.

 

Kovács Géza

főigazgató

 

 


Régebbi híreink:

 

 

 

A Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága a családdal egyetértésben tájékoztatja az érdeklődőket, hogy Kocsis Zoltán mind gyorsabban javuló állapota lehetővé tette, hogy elhagyja a kardiológiai osztályt. Jelenleg rehabilitációra történő belgyógyászati felkészítése folyik.

 
A művész ez úton is szeretné kifejezni köszönetét azért a sok jókívánságért, mely itthonról és külföldről, művésztársaktól, barátoktól, közéleti személyiségektől, ismeretlenektől érkezett gyors és teljes felépülését kívánva.

 
Gyógyulásának a gondos orvosi ellátás mellett továbbra is alapvető feltétele a teljes nyugalom, ezért a művész látogatókat csak legközelebbi hozzátartozói sorából fogadhat.
 

Budapest, 2012. október 9.

 

Kovács Géza

főigazgató

 

 


 

 

A Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága – a családdal egyetértésben – tájékoztatja a közönséget, hogy a közel két hete súlyos kardiológiai műtéten átesett Kocsis Zoltán főzeneigazgató állapota kielégítő.
Intenzív osztályon történő ápolását a kórházi osztályon folytatják, majd hamarosan többhetes, vidéken történő rehabilitációjára kerül sor. A művész kórházi ágyán már partitúrákat tanulmányoz, olvas, naplót ír.
A tervek szerint a karácsonyra meghirdetett Diótörő előadásokat már ő vezényli. Felépüléséhez továbbra is teljes nyugalomra van szüksége, ezért csak családtagjai és legközelebbi munkatársai látogathatják.

 

Budapest, 2012. október 2.

 
Kovács Géza
főigazgató
 

 


 

Kocsis Zoltánt kórházba szállították

 

A Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága a család felhatalmazásával tájékoztatja a közönséget, hogy Kocsis Zoltán fő-zeneigazgatón, váratlan megbetegedése miatt, szeptember 20-án többórás, sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre. A művész állapota ma reggel kielégítő volt. Felépülése több hónap elteltével várható, ez idő alatt teljes nyugalomra van szüksége.

 

A vele meghirdetett hangversenyeket az elkövetkező hetekben a Nemzeti Filharmonikusok vendégkarmesterek bevonásával tartják meg. A szeptember 25-i évadnyitó koncertet Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényli.

 

Budapest, 2012. szeptember 21.

 

Kovács Géza

főigazgató

 

100 évesek vagyunk