Ez történt


Kiskarácsony, nagykarácsony – változatok egy magyar dalra DVD

2011. 12. 07.


A Nemzeti Filharmonikusok exkluzív karácsonyi koncert DVD-t jelentet meg Kocsis Zoltán tavaly bemutatott szerzeményéből, melyet a zeneszerző lánya, Viktória ihletett, és az ismert magyar dalt 47 variációban mutatja be.

 

 

Karácsonyi kedvezménnyel 2011. december 31-ig 3500 Ft helyett 3000 Ft-ért vásárolhatja meg a dvd-t, amennyiben a honlapunkon keresztül vagy személyesen vásárolja meg a Hangfürt CD boltban.

 

Baráti Körünk tagjai pedig további kedvezménnyel, 2500 Ft-ért vásárolhatják meg a DVD-t.

 

A DVD a fenti lehetőségeken kívül megvásárolható a Média Markt hálózatában, a RockDiszkont boltjaiban
és webáruházakban.

 

 

Megrendelés >>>Tartalom

 

Művéről a szerző így nyilatkozik:

 
"Karácsonykor Jézus születése, a szeretet ünneplése mellett ősi népszokásként a téli napfordulót is ünnepeljük – amint teszik ezt sok más országban is. Az ünnep közeledtével valahogy eszembe jutott a Kiskarácsony című dallam, hisz mindenki énekli ezt a dalt, de komoly leírás nem olvasható annak eredetéről. Volly István, a neves néprajzkutató – egyébként jó ismerőse Bartóknak és Kodálynak is – azt írja, hogy egyértelműen magyar dal. Rengeteg izgalmas dolgot fedezhetünk fel benne. Megpróbáltam ezt a dalocskát körüljárni, közben számtalan ötletem támadt; asszociációk végtelen sorára serkenti az embert, és más témákkal, ugyanolyan vagy hasonló struktúrájú dalokkal is kapcsolatba hozható. Az előadás igen nagy együttest kíván – nem egy különleges hangszert is felvonultat -, valamint betekintést enged számos zenei stílusba. Ha a zene maga nemzetközi nyelv, akkor ez a kis dalocska is éppúgy tud egy ausztrál állampolgárhoz szólni, mint egy grönlandi eszkimóhoz vagy afrikai pigmeushoz. Minden esetre ha a hallgatók csak fele annyira jól fognak szórakozni, mint ahogyan én szórakoztam a darab kimunkálása alatt, akkor már megérte, akkor már vidáman kezdődhet az ünnep!" – Kocsis Zoltán

  

Előadja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar, vendégművészek közreműködésével.

 

Karigazgató: Antal Mátyás
Vezényel: Kocsis Zoltán

 
Extrák
Interaktív menü
Közvetlen jelenetválasztás

 

100 évesek vagyunk