Ez történt


KIKÖTŐ A MŰVÉSZETEKHEZ

2006. 04. 29.


a Nemzeti Filharmonikusok, a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Táncszínház közös, ingyenes, összművészeti nyílt napja a Művészetek Palotájában – 10-től 10-ig.


2006. április 29., szombat – Művészetek szárazon és vízen


A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén ismét megrendezi összművészeti nyílt napját a Művészetek Palotájában lakó három intézmény: a Nemzeti Filharmonikusok, a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Táncszínház. Ezen a napon, április 29-én hajóval is el lehet jutni a Művészetek Palotájába. Ritka lehetőség, nem szabad kihagyni. Hajókázás közben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek muzsikálnak, még élvezetesebbé téve az utazást. A Ludwig Múzeum munkatársai is gondoskodnak arról, hogy aki a fedélzetre lép, egy pillanatig se unatkozzon. A hajón ismert képzőművészekkel, muzsikusokkal is találkozhatnak a művészetre szomjazó utasok, akiket néhány meglepetés is vár.


A Lágymányosi híd pesti hídfőjénél ideiglenes kikötő létesül, itt szállhatnak ki azok, akik a Lánchíd pesti hídfőjénél (a Magyar Tudományos Akadémiánál) vagy a Vigadó téren felszálltak a művészet-hajóra. Az Akadémiától 9.00, 12.00 és 15.00 órakor indul a hajó, 9.30-kor, 12.30-kor, illetve 15.30-kor a Vigadó téren vesz fel utasokat, és 10.00 órakor, 13.00-kor, illetve 16.00 órakor köt ki a Művészetek Palotájánál. Innen 13.30-kor, 17.30-kor és 21.30-kor indul vissza a Vigadó tér érintésével az Akadémiához. A hajóra helyben váltható, 500 Ft-os jeggyel lehet felszállni, amely csakis aznap beváltható a Nemzeti Filharmonikusok 2006-2007-es bérleteinek megvásárlásakor a Művészetek Palotájában, s a bérlet felmutatásával a visszaút a hajóval ingyenes.


Az épületben is számos izgalmas program közül válogathatnak a hajóval (vagy más közlekedési eszközzel) érkezők: a családok, a fiatalok és az idősebbek, azok, akik jártak már ott, és azok, akik még nem. A Nemzeti Filharmonikusok hangszeres és énekes művészei itt is különféle formációkban adják elő színes, változatos műsoraikat – a kórus például Duke Ellington Sacred Music c. művének részleteit -, a Ludwig Múzeumban pedig többek között képzőművészeti műhely és játékos táncfoglalkozás, tárlatvezetés, Is-Is Randevú, Louise Bourgeois-portréfilm, valamint egy 3 táncosra és 23 dobozra készített urbánus koreográfia várja az érdeklődőket.


Érdemes tehát akár az egész napot ott tölteni, ebédre sem kell hazamenni, hiszen nyitva lesz a Művészetek Palotájában működő Bohém étterem és a Ludwig Múzeum kávézója, de a hajón is lehet rágcsálni- és innivalót venni.


Az esemény támogatója a MAHART Passnave Személyhajózási Kft., amely a hajót és az ideiglenes kikötőt a szervezők rendelkezésére bocsátotta.


100 évesek vagyunk