Ez történt


Jelentkezz a Gyermekkórusba!

2013. 05. 15.


2012. decemberében a Nemzeti Filharmonikusok Diótörő produkcióján egy olyan Gyermekkórus lépett fel, amelybe Thész Gabriella különböző (zene)iskolákból válogatott be gyerekeket. A siker nyomán Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója javaslatára a következő évadra a Gyermekkórus tovább épül.

 
A Nemzeti Filharmonikusok hangversenyein fellépő Gyermekkórus tagjának lenni kivételes lehetőség azok számára, akik színvonalas zenei és művészeti képzést szeretnének kapni, illetve részt kívánnak venni egy országos és nemzetközi hírű zenei együttes munkájában.

További tudnivalók:
A Gyermekkórus próbái a Nemzeti Filharmonikusok próbatermeiben, a Művészetek Palotájában (1095 Komor Marcell u. 1.) szeptember első hetétől, heti két alkalommal indulnak.

 

Vezető Karnagy: Thész Gabriella, Liszt díjas, érdemes Művész, Karnagy: Barabás Edina

 

2013. június 17-28. között kéthetes ( 2 X 5 napos, naponta 09:00-16:00 ) nyári napközis kórustábort szervezünk, ahol megkezdjük a felkészülést a Nemzeti Filharmonikusok 2013/14-es évadának olyan szerepléseire, amelyen a Gyermekkórus is szerepel. A kórus próbák mellett uszodába, múzeumba megyünk, kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyermekek.

 
Étkezést a helyszínen biztosítunk.

 
Helyszín: a Művészetek Palotája

A tábor önköltséges díja két hétre: 16.000 Ft/gyermek, mely tartalmazza a kétfogásos ebédet, a belépőket, és az egyéb szabadidős programok költségét.

 

Kórusunkba jelenleg 4- 5. osztályos fiúk, 4-7. osztályos lányok jelentkezését várjuk.
 

Felvételi követelmények:

  • Kottaismeret, zenei írás-olvasás
  • 10 népdal eléneklése szolmizálva és szöveggel
  • hangszeres tudás

 

Felvételi időpontja:

  • május 29.szerda 16:30-tól
  • május 30. csütörtök 16:30-tól
     

Felvételi helyszíne:

  • Művészetek Palotája

 

A felvételi pontos időbeosztásáról mindenkit e-mailben értesítünk.

 

Kérjük az érdeklődőket. hogy az alábbi jelentkezési lapot kitöltve a szathmary.e@filharmonikusok.hu e-mail címre küldjék el.

 
A jelentkezés határideje: 2013. május 27., 16:00.

 

Jelentkezési lap letöltése:

100 évesek vagyunk