Ez történt


Folytatódnak az ingyenes koncertek a Nemzeti Filharmonikusok „Úton a zene” című edukációs sorozatában

2017. 03. 23.


Az együttes művészei március 23-án 9.00 órakor a 112 éves budapesti XVII. kerületi Gregor József Általános Iskolába, majd 14.30 órakor a déli határ mellett lévő Beremendi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába látogatnak és zenélnek, így mintegy 400 kisdiák ismerkedik a komolyzenével a saját közegében, játékosan, interaktívan, sok-sok vicces magyarázattal.

Beremend elhelyezkedése miatt az iskola növendékei csak ritkán jutnak el igényes hangversenyekre, ezért nagy örömmel várják, hogy találkozhassanak a Nemzeti Filharmonikus Zenekar lelkes művészeivel.

A programban kora keresztény és reneszánsz dallamok szerepelnek. Elhangzik Haydn Szerenád, Boccherini Menuette, Mozart Duók – 2 részlet a Varázsfuvola c. operából, Erkel Palotás, Bartók 44 hegedűduó – válogatása (Pánás tánc, Szúnyogtánc, Ugyan édes komámasszony, Dudanóta) és Razek Macskakvartett című művei. A művészek közös éneklést is terveznek az iskola diákjaival, Bartóktól a Megfogtam egy szúnyogot valamint Kodálytól az Esti dalt.  A koncerten közreműködik Szabó Krisztina, Szegleti Bernadett hegedűn, Lukács Tünde gordonkán és Mohácsi Gyula brácsán. A sorozat március 30-án folytatódik Isaszegen és Tiszafüreden mintegy 300 tanuló előtt, ahol a Nemzeti Filharmonikusok rézfúvós művészei mutatkoznak be, majd április 11-én az együttes Rábacsécsénybe és Csornára viszik a klasszikus zenét.

100 évesek vagyunk