Beethovennel a szabadban 60 éve A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar Beethoven – sorozata a Brunszvik-kastély parkjában

A július 21-én (és a vasárnapi esőnapon is) elmaradt koncert megvásárolt jegyei a váltás helyén 2018. július 28-ig válthatók vissza. Az interneten vásárolt jegyek ára automatikusan visszatérítésre kerül.  Megértésüket köszönjük!

2018. július 28. szombat, 19 óra (esőnap: július 29. vasárnap)

 

MARTONVÁSÁR 60.        

Ünnepi  koncertek (A délutáni koncertek ingyenesek látogathatók.)

15.00     Szent Anna Templom a Nemzeti Énekkar hangversenye

16.00     Az Emlékezés terén –  a Grazioso Kamarazenekar hangversenye

17.00     Kastély Előadóterem  – Kolonits Klára ária-délutánja

km.: Dinyés Dániel –zongora

18.15     Platánfa alatt – Rézfúvós zene

19.00     ÜNNEPI HANGVERSENY

Jegyvásárlás

I. zongoraverseny, (C-dúr), op. 15

C-dúr mise, op. 86

közreműködik:

a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Balázs János– zongora

Váradi Zita– szoprán

Vörös Szilvia– alt

Megyesi Zoltán -tenor

Blazsó Domonkos – basszus

vezényel: Hamar Zsolt

C-dúr mint tisztaság, fény és pompa – a bécsi klasszika idején általában ezek a jelzők és ezek a karakterek, hangulatok kapcsolódtak a legegyszerűbbnek tartott hangnemben írt kompozíciókhoz. Beethoven C-dúr zongoraversenye valójában előbb készült, mint a második, viszont ezt adták ki előbb, így lett a sorban az első. A huszonnyolc éves ifjú titán sebtében írta, egészen egyszerűen azért, hogy sikeres bécsi hangversenye után minél előbb egy másik koncerttel is közönség elé tudjon állni. A szólista Balázs János, aki ugyan öt évvel idősebb, mint a szerző volt a mű komponálása idején, de még mindig csak harminc esztendős, és már rendkívüli sikerek állnak mögötte. A nagyszerű szólisták és a Nemzeti Énekkar közreműködésével elhangzó C-dúr misét a Haydn-korszak után regnáló Esterházy herceg felkérésére írta az élet- és alkotóereje teljében lévő Beethoven, az akkoriban etalonnak számító Haydn-misék iránti legmélyebb tisztelettel. Az először megrendezett martonvásári nyári Beethoven-est hatvanadik évfordulóján délutáni koncertek is várják a közönséget, az egykori Brunszvik-kastély parkjában, színes műsorokkal, családias hangulatban, gyönyörű környezetben, jobbnál jobb művészekkel.

Kedves Közönségünk,

Felhívjuk figyelmüket, hogy átépítés miatt  a Brunszvik kastély parkjának régi bejárat nem üzemel, jelenlegi bejárat a Brunszvik utcáról!

Térkép >>>

PARKOLÁSI LEHETŐSÉG:
– vasútállomás mellett
– a COOP mögött
– a gyógyszertárral szemben.

100 évesek vagyunk