Ez történt


BBC Music Magazin Awards 2012

2012. 01. 25.


Ismét nagy elismerésben részesültünk. A BBC Music Magazine Awards 2012 díjra jelölték a Bartók Új Sorozat (9.) felvételét. A magazin 300 kritikusa választotta ki 7 kategóriában, kategóriánként a 3-3 jelöltet.
A kategória végső győzteseit nemzetközi szavazás dönti el. A Bartók albumra leadott szavazatával Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a zenekari kategória díját Bartók Béla, Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar nyerje el.

 

Szavazatát 2012. február 29-éig adhatja le a www.classical-music.com/awards2012 honlapon. 

 

 

A szavazás menete

 

 

Ahhoz, hogy részt vehessen a BBC ajándéksorsolásán, regisztrálni szükséges. A szavazók között értékes nyereményeket – például egy zongorát – sorsolnak ki.

 

 

Minden kategórián szükséges szavazatot leadni, és egy személy csak egyszer szavazhat. A lemezborítókra kattintva részletek hallhatók a jelölt lemezfelvételekből a választás megkönnyítésére. A sok szép muzsika külön élményt jelent.

 

 

 

Köszönjük, ha szavazatával támogatja a Nemzeti Filharmonikusokat és a magyar kultúrát!

 

A sorozat eddig megjelent zenekari felvételei tizenhét díjat, elismerést nyertek. A BÚS 9. SACD-t, amelynek szólistája Kelemen Barnabás hegedűművész, 2011-ben elnyerte a német zenekritikusok díját is, és a BBC Music Magazin „A hónap lemeze” díjra is jelölték. Ez a felvétel nyerte el itthon a Fonogram Magyar Zenei Díj 2011 – Az év hazai klasszikus komolyzenei albuma díjat. A Bartók Új Sorozat 2006-ban, Bartók Béla születésének 125. évfordulóján indult útjára, és tervek szerint harmincegy SACD-n mutatja be a zeneszerző teljes életművét.

 

„Bartók zenéje "rágós falat", mert rengeteg elemből áll. Ha csak úgy felületesen közelítjük is meg, akkor is legalább ötféle forrását említhetjük. A bokacsattogtató, Erkel-ízű nemzeti romantika, a francia hatás, a népdal, az új bécsi iskola érintőleges befolyása, azután Stravinsky is belép a képbe, és végül eljön az a korszak, amikor mindezeket beolvasztva úgy ír és azt ír, amit akar. Tulajdonképpen mind az ötféle idiómát anyanyelvi szinten kell, hogy tudja az ember ahhoz, hogy a Bartók-zenéhez egyáltalán hozzányúlhasson.” Kocsis Zoltán – Bartók interpretáció – nemzeti zene (www.bartokujsorozat.hu)

 

„Kelemen nemcsak az összes szükséges technikai eszközzel rendelkezik, hogy meg tudjon birkózni Bartók pokolian nehéz írásmódjával, hanem ösztönösen, anyanyelvként érti a zenei nyelvet. Kocsis és a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara megragadóan élénk támaszt nyújt Kelemen le-felcikázó játékának, nyers és átható energiát kölcsönözve a zenekari kíséretnek, szemben számos más felvétel dúsan késő-romantikus hangzásával.” – Eric Levi BBC Music Magazin 2011 március

 

 

 

Köszönettel:

 

 a Nemzeti Filharmonikusok

 

100 évesek vagyunk