Ez történt


Bartók-lemezünk nyerte el a cannes-i MIDEM klasszikus zenei díját

2008. 01. 31.


A cannes-i MIDEM-en, a világ legnagyobb nemzetközi zenei szakvásárán a Hungaroton által kiadott Bartók-lemezünk nyerte el a legjobb szimfonikus zenekari felvételért járó díjat.


A Bartók Új Sorozat keretében megjelent SACD-n a Kossuth-szimfónia és A fából faragott királyfi című táncjáték hallható a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével.


A MIDEM Classical Awards zsűrijét Európa legrangosabb zenei szaklapjainak szerkesztői alkotják. Ők választották ki több tucat európai és tengerentúli kiadó több száz kiadványa közül a tizenhat kategória győzteseit. A szimfonikus művek kategóriájában olyan felvételeket megelőzve nyertük el a díjat, mint a Claudio Abbado vezényelte Luzerni Fesztiválzenekar Bruckner- és a Michael Tilson Thomas vezette San Franciscó-i Szimfonikusok Mahler-lemeze. Az eredményt január 30-án este, a cannes-i Fesztiválpalota színháztermében látványos keretek között megtartott gálán hirdették ki. A díjátadón a Hungaroton lemezkiadó igazgatója, Hollós Máté képviselte a felvételt, és vette át a díjat. Mivel Kocsis Zoltán éppen Mahler VIII. szimfóniájának február 8-i és 9-i budapesti előadására próbál, ő nem tudott személyesen jelen lenni, ezért videóüzenetben köszöntötte a jelenlévőket.


100 évesek vagyunk