Weisz Nándor - ütőhangszerek - zenekari tag

Valójában minden zeneművet szeretek, amiben kihívást jelent az ütő szólam. De nagyon szeretem az elektronikus hangszereket, mert egy teljesen más perspektívából közelíthető meg velük a zene.

Müncheni Zeneakadémia Ütőhangszeres tanszakát végeztem és megszereztem a Magyar Rádió hangtechnikus, hangmesteri képesítését is. Példaképeim Prof.Edgar Guggeis és Dr. Prof. Peter Sadlo, akik a müncheni tanulmányaim alatt voltak professzoraim. Már 5 éves korom óta készültem arra, hogy zenész leszek és ez azóta sem változott. Szüleim gyakran vittek kisgyermekként az újévi koncertekrere  és akkor eldöntöttem, hogy zenész leszek. Az ütőhangszereket azért választottam, mert nagyon széles a zenei paletta, ahol zenélhetek.

2000 óta vagyok a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, zenekari munkám mellett a 23. kerületi Galambos János Alapfokú Művészeti Iskolában tanítok. A zene nagyon felszabadít és megnyugtat, a legjobban mindig a színpadon érzem magam. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarban az ország legjobb zenészeivel dolgozhatok együtt, nagyon élvezem, hogy hogy a legminőségibb hangverseny helyszínén zenélhetek teltház előtt. A zenekarral járjuk a világot, mindenfelé visszük Magyarország jó hírét.

Zeneszerzők közül nagyon szeretem Rachmaninov zenéjét, engem megérint érzelmes világa. Valójában minden zeneművet szeretek, amiben kihívást jelent az ütő szólam. Az ütőhangszerek mellett a hangszerek közül még a trombitát szeretem . Ha hangszert kellene váltanom, akkor valószínűleg ezt választanám. De nagyon szeretem az elektronikus hangszereket, mert egy teljesen más perspektívából közelíthető meg velük a zene.

A klasszikus zene mellett nagyon szeretem a jazz, rock, pop, elektro és crossover műfajokat is. Családomon – 2 gyermekemen és feleségemen – kívül nagyon büszke vagyok saját zenekaromra, az InFusion Trióra, a világon egyedülálló looper zenekarra és növendékeim sikereire.