Ez történt


85 éves a Nemzeti Filharmonikus Zenekar – koncertek, könyv és kiállítás

2008. 03. 25.


A Nemzeti Filharmonikus Zenekar fennállásának 85. évfordulója alkalmából, április 5-én, szombaton este ünnepi koncertet rendezünk a Művészetek Palotájában.


1923-ban éppen ezen a napon, április 5-én adta első, bemutatkozó hangversenyét a Pesti Vigadóban együttesünk jogelődje, a Székesfővárosi Zenekar, alapító karmestere, Bor Dezső vezényletével. A mostani, születésnapi koncerten négy magyar és egy „tiszteletbeli” magyar zeneszerző művei csendülnek fel – a részletes műsor itt olvasható.


A születésnapi hangversenyre jelenik meg a zenekar történetét bemutató, 228 oldalas, 500 képet tartalmazó Hang-Szálak című könyv is.


Szintén az évfordulóhoz kapcsolódva, április 1-jén 18 órakor kiállítás nyílik a Virág Judit Galériában (Bp. V., Falk Miksa u. 30.), mely válogatást mutat be az elmúlt öt és fél évben plakátjainkon szerepelt kortárs magyar műalkotásokból. A kiállítás április 9-ig tekinthető meg. Ugyanitt április 4-én 18 órakor az NFZ tagjaiból alakult Dominó vonósnégyes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők – a belépés ingyenes.


100 évesek vagyunk