Ez történt


2019. május 9-én nagy sikerű koncertet adtunk Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban

2019. 05. 13.


Az eseménynek az ikonikus Városháza adott otthont, amelyen felcsendült Erkel Ünnepi nyitánya, Kodály Galántai táncok, Dohnányi Szimfonikus percek, valamint Liszt II. magyar rapszódiája és Erkel Hunyadi László – Palotás című darabja.

Magyarország Szarajevói Nagykövetsége és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében megvalósult programsorozat a Nyugat-balkáni koncentrált kulturális megjelenés részeként február 7-én kezdődött Bosznia-Hercegovinában. Az elmúlt három hónapban Magyarország a fogadó állam mintegy 10 városában jelent meg színes kulturális programokkal (kiállítások, zenei program, néptánc, színházi előadás, filmnapok stb.). Ezt a nagyszabású rendezvénysorozatot zárta le méltóképpen zenekarunk koncertje.

A telt házas rendezvényen a megjelenteket Pósa Krisztián, Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete, valamint Ivica Šarić, Szarajevó polgármester-helyettese köszöntötte. A közönség soraiban a diplomáciai testület számos tagja mellett részt vettek a Bosznia-Hercegovinában szolgáló EUFOR Althea katonai misszió és NATO-parancsnokság magas rangú magyar tisztjei, Bosznia-Hercegovina Külügyminisztériumának sajtófőnöke, a helyi magyar közösség tagjai, valamint a Szarajevói Filharmonikus Zenekar igazgatója és képviselői is. A lenyűgöző koncertet állótapssal köszönte meg a közönség; a Hamar Zsolt vezényletével előadott műveket követően a zenekar ráadásként Brahms Magyar táncaival nyűgözte le a közönséget.

100 évesek vagyunk